Nuffnang Ads

Tuesday, 4 December 2012

Korean Lesson 3 : Kata Tanya

Bismillah.
Assalammualaikum , annyeong guys ^^

Hari ini , cikgu akan ajar kamu semua Kata-kata Tanya 4W1H *4Wife 1Husband* err mohon di jauhkan *ops underage lagi kite ye hahaha . okay kita teruskan dengan Kata Tanya Dalam Bahasa Korea kita pada hari ini ! *muahaha berangan jadi cikgu pulak cik dyba nih* okay okay , baca ni ye murid-murid.

Here we go (;

Why : wae ? 왜

How : Eoddeohke ?
 *ada juga orang yang menyebut 'ottoke' sebab sebutan dia lebih kurang sama je kut . Ikut suka lah , asalkan tahu bunyi dia :

When : Eonje ?

What : Mweo ? 뭐
* tapi dyba biasanya sebut 'bwo' macam dalam drama korea :3

Who : Noogoo ?  누 구

Where : Eodi ? 어디

* yang tulisan korea tu bukan copypaste k sayangs , dyba taip sendiri tau , that's why lah korang boleh tengok ada yang takda , ada yang ada tulisan korea dekat tepi tu. Penat sebenarnya nak menghafal huruf-huruf korea ni *dyba newbie dalam bab nih hihi* Okay itu akan di ajar dalam entry yang akan datang ok . In shaa Allah -muchlovedyba-


No comments:

Post a Comment